19-27/11: Participeu al Gran Recapte!

Publicat el Sat 20/11/2021
Gran recapte

El Gran Recapte és una campanya clau per als Bancs dels Aliments, perquè amb els gairebé 5 milions d’aliments aconseguits a Catalunya, es pot proveir a les entitats d’aliments bàsics com la llet, l’oli o les conserves per un període aproximat de 3 mesos.

La 13ª edició del Gran Recapte d’Aliments se celebra del 19 al 27 de novembre als establiments (inclòs el petit comerç) i de l’11 de novembre a l’11 de desembre online.

L’any 2020 els Bancs dels Aliments ja van modificar el format de la campanya degut a la irrupció de la COVID-19, substituint la recollida massiva d’aliments per una campanya virtual de donacions monetàries. Les donacions monetàries es podran fer a la caixa dels supermercats, les parades dels mercats i els establiments de petit comerç.

Tot i el canvi de format, el voluntariat continua sent clau i torna a estar present als punts de recollida malgrat suprimir la donació física d’aliments. El voluntariat informa la ciutadania del nou format del Gran Recapte tot convidant-la a participar.

Amb la suma de les donacions els Bancs dels Aliments adquiriran els productes en funció de les necessitats en els diferents períodes de l’any, i, a més, aquestes donacions monetàries permeten adquirir productes frescos i refrigerats d’alt valor proteic. Un altre avantatge que permet aquest nou model és l’entrega de targetes monetàries als beneficiaris, així les persones ateses poden triar als establiments els productes d’alimentació que més els calen.

L'emergència social post-pandèmia

Des de la irrupció de la COVID-19, els Bancs dels Aliments han hagut d’afrontar un augment exponencial de la demanda d’aliments. El nombre de persones receptores ha passat de 195.000 al gener de 2020 a les 250.000 actuals, que suposen un increment del 30%.

L'escenari de post-pandèmia és un escenari d’incertesa en què la ralentització de l'activitat econòmica comporta que moltes persones trobin dificultats per cobrir les necessitats bàsiques.

Tot i aquesta situació, els Bancs dels Aliments han fet un gran esforç per equiparar els quilos distribuïts a l’augment de la demanda. Al llarg de 2020 s’han distribuït prop de 30 milions de quilos d’aliments que han arribat a una mitjana de 250.000 persones mensuals, a través de 628 entitats receptores.

Categories