Colònies AFA: 26 -30/06

Publicat el Fri 20/01/2023
COLONIES AFA

Com us vam informar, enguany l'AFA oferim unes estades/colònies d'estiu una vegada acabat el curs, com una alternativa més a una setmana de casal, i més aquest any que, com sabeu, a l'Escola no es podrà fer el casal de dia que sempre s'oferia.

Aquestes colònies duraran 3 dies per a CICLE INFANTIL i 1er (del 28 al 30 de juny) i 5 dies des de 2n fins a 6è (del 26 al 30 de juny) atenent a les respostes de l'enquesta que vam fer a l'inici de curs.

La data límit per fer l'inscripció, que coincideix amb la data del primer pagament,  és el 3 de febrer. Per a qualsevol consulta o dubte, el dia 26 de gener de 16.30 h a 17.15 h hi haurà la coordinadora d'Aula2 a l'Escola. Aquí trobareu informació de com fer la inscripció.

El pagament es realitzarà mitjançant rebut domiciliat (les famílies rebreu un correu 3 dies abans informant de l’import exacte) i es fraccionarà en tres pagaments: 3 de febrer (30%), a finals de març (30%) i a finals de maig (40%). El cost és de 158€ per a Cicle Infantil + 1er i de 279€ per a 2n + Comunitats Mitjans i grans.

Podeu llegir-ne la presentació que ens van fer el 16/01 la gent d'Aula2, l'empresa amb què enguany s'organitzaran aquestes colònies (https://www.aula2.cat), de la qual en tenim molt bones referències. Trobareu molta de la informació necessària en aquesta presentació.

A banda, us fem un petit resum d’allò que es va comentar a la reunió i que pot ser del vostre interès:

- De moment presentem dues cases perquè depèn del volum d'infants que s'apuntin, aniran tots a la mateixa casa o, en cas que s’apuntessin molts infants, anirien a dues cases diferents (una per a Infantil + 1er i una per a Primària en funció del número d'infants inscrits) perquè no volem que ningú es quedi sense plaça. Si s’allotgessin a la mateixa casa, seria a la casa Xaloc (https://elxaloc.com/) i si ho fessin per separat, Infantil + 1er s’allotjarien a l’Alberg Josep Manyanet (https://www.decolonies.com/casadecolonies/alberg-josep-manyanet).

- Estaran homologades, per tant, les famílies que ho necessitin tindran l'opció de sol·licitar l'ajut econòmic que ofereix l'ajuntament de Barcelona per aquestes activitats. Us farem saber el termini de sol·licituds dels ajuts tan bon punt es facin públiques les dates.

- Les activitats les organitzen els responsables i coordinadors de l'empresa tenint en compte les característiques dels infant (necessitats, edat, etc.) i estan pensades al detall per gent amb molta experiència amb nens i amb formació en educació (treball previ des de Barcelona). Totes les activitats i decoracions les fem nosaltres mateixos de manera molt personal.

- Si els dos grups van junts, la temàtica de les colònies serà el Dr. Rodamón i, si van per separat, els petits faran Els indis i els grans faran Arkadios (explicat amb més detall a la presentació).

- Estem oberts a flexibilitzar les activitats en funció de com veiem els infants un cop siguem allà i adaptar-les al grup en concret.

- Farem piscina cada dia. Els infants que no sàpiguen nedar han de portar manguitos, bombolleta, etc. Es banyen per grups. Si algun infant no pot o no vol fer piscina, no és un problema, perquè en aquella estona pot unir-se a l'activitat que estigui fent un altre grup.

- Les activitats les fem per grups d'edat però coincideixen tots els infants a les hores dels àpats i temps lliure.

- A l'hora de dormir donem flexibilitat i, si algun germà petit vol dormir amb el germà gran, poden fer-ho. Qui vulgui pot portar peluix o similar.

- El primer dia, dediquem el matí a fer dinàmiques de coneixença, per agafar confiança amb el/la monitor/a i per tal que el/la monitor/a del grup pugui tantejar com són els infants i així adaptar les dinàmiques de tota la setmana a les característiques del grup (sempre sobre la base que han proposat els experts des de Barcelona).

- Totes les colònies seran molt vivencials i els monitors i les monitores sempre són molt propers als infants.

- La ratio aproximada és d’1/8 per als petits i 1/10 per als grans (pot canviar en funció del número d'inscrits). A més, hi haurà un director responsable, alliberat dels grups, que hi serà allà durant tota l'estada. Es podrà contactar amb ell si hi ha qualsevol neguit.

- Les famílies podran comunicar qualsevol neguit, suggeriment o ajuda que necessiti abans de les colònies.

- Cada dia, a la nit, enviaran un recull de fotografies de com ha anat el dia, en un portal al qual només tindran accés les persones inscrites a les colònies.

 

 

Categories