Enllaços

Institucions

  • Hospital Sant Joan de Déu

  • TEADir

    TEAdir és una associació sense ànim de lucre, creada per pares, mares i familiars de persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (Autismes i Síndrome d’Asperger).

    Ens constituïm per a transmetre una altra manera d’entendre l’autisme.

  • Associació d'Escoles País Dogón (Mali)

    Des de l'ASED procurem donar les eines perquè el poble Dogon construeixi les seves pròpies escoles. No pretenem res de nou, però esperem no deixar d'aprendre mai d'aquest poble, descendent de la saviesa de la terra de límits.

  • Centre d'Esplai Boix

    L’Esplai Boix és una entitat d’educació en el lleure laica i progressista que porta ja 30 anys en funcionament.

  • Departament d'Ensenyament

    Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

  • Consorci d'Educació de Barcelona

    Ens públic sorgit de la cooperació entre la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona amb l'objectiu de facilitar la millora de serveis i prestacions

  • Real Academia de la Lengua

    Real Academia Española de la Lengua. Consultes en línia sobre la llengua espanyola.

  • Ministeri d'Educació i Ciència

    Ministerio de Educación y Ciencia: L'equivalent al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya a l'Estat espanyol.

Publicacions

  • El plat o la vida

    Descobreix a ‘El Plat o la Vida’ fins a quin punt els aliments s’han transformat en productes per saciar l’afany d’algunes empreses i com això está destruïnt el treball dels agricultors de proximitat i cultiu ecològic, está generant un terravestall en alguns menjadors de col·lectivitats i de retruc, com potser afectarà en un futur a la qualitat de vida dels nostres fills. De l’experiència viscuda per una cuinera, descobriu que es possible un concepte de menjador sostenible tant ecòlogicament com econòmicament i com es pot a dur a terme un projecte així d’esquenes a empreses que venen productes i no pas aliments.

    Hi ha molta informació que ens adverteix sobre l’alimentació actual: aliments tòxics i agressions al medi ambient. Tots i totes tenim una necessitat bàsica: menjar cada dia. Aleshores, entrem en crisis i pensem “què puc fer jo?” i automàticament després ens conformem pensant que “és el que hi ha”.

    Seguim comprant, cuinant i menjant.

    En aquest documental descobrirem la fal·làcia alimentària dels menjadors col·lectius, a través de la vivència de la cuinera d’un geriàtric que es va veure obligada a remenar enlloc de cuinar, a oferir productes enlloc d’aliments i que passava vergonya en veure les cares dels seus comensals. Va decidir que allò no podia ser: ella havia decidit dedicar-se a la cuina per alimentar persones, no per omplir estómacs d’usuaris. El problema no era aquell negoci en concret, sinó en la base de tot: en els aliments i els interessos econòmics que genera i en la cultura alimentària de la nostra societat. Es va informar, va investigar i va trobar una realitat que calia cambiar. Se’n va anar a la base de tot plegat: a les escoles. Educar en una bona alimentació als infants, obria la possibilitat d’un canvi progressiu i global per a generacions futures. L’escola, com a institució, és el punt de partida des del què podem construir un futur millor.

    Polítics, empresaris, docents, cuiners i famílies. Tots tenen els seus interessos i preocupacions, però el que cada dia s’asseu davant del plat és el nen o la nena.

    “El plat o la vida” vol informar, inspirar i animar. De qui depén el canvi? De la consciència social, però sobretot, i en primer lloc, de les famílies. Com a usuàries poden decidir qui gestiona el servei de menjador de l’escola i com volen que ho faci, ja sigui desde l’AMPA o des dels consells escolars.

Recursos

  • Gestió de residus a les escoles

    S’ha creat un nou espai del web de l'A21E de l’Ajuntament sobre prevenció i gestió de residus a les escoles (hi ha molta info que es pot aprofitar a nivell de ciutadania en general, per això he pensat que us podria servir per a dubtes “casolans”). En aquest web, els centres educatius de Barcelona poden consultar totes les qüestions més freqüents sobre la gestió de residus al