26/05: Cercavila en protesta de la construcció d'una escola a l'edifici annex

Publicat el dg. 21/05/2017
Com sabeu, el Consorci d’Educació de Barcelona ha iniciat els tràmits per adequar l'edifici d'habitatges annex a la nostra Escola (C/Londres 56, 58) i ubicar-hi l’Escola Entença (escola Infantil i Primària de dues línies). En ser-ne informats, l’AFI de l’escola Entença, l’AMPA de l’EBM Londres i l’AMPA del Mallorca hem manifestat que no acceptem el trasllat de l’Escola Entença a l’edifici Londres-Villarroel i lluitarem activament perquè cap escola d’Infantil i Primària hagi de desplegar el seu projecte educatiu en aquesta ubicació. Per tal de coordinar les accions necessàries per aturar aquest projecte i que el Consorci d’Educació escolti les nostres reivindicacions, s’ha creat una comissió de pares que es reuneix periòdicament amb una representació de mestres, la Direcció de l’Escola i diversos representants del Consell Escolar que treballa de forma coordinada amb l’AFI Entença i l’AMPA de l’EBM Londres. Des d’aquí, fem una crida a totes les famílies perquè necessitem la implicació i col·laboració de més persones a la comissió. Uniu-vos-hi! Com més siguem, més força tindrem! Per fer-nos sentir, divendres 26 de maig a les 17 h s’ha organitzat un cercavila. Sortirà de l’Escola Entença (c/ Viladomat, 244-268) i arribarà a l’Escola Mallorca, amb una duració aproximada d’1 hora. Ens acompanyaran els gegantons i l’amenitzarà el grup de batucada. A més, s’ha sol·licitat reunió amb el Consorci i la Gerent del districte de l’Eixample, que se celebrarà el proper dia 1 de juny. S’ha redactat un manifest conjunt amb els centres afectats i buscarem el major nombre adhesions possibles per donar força al manifest. En ell, mostrem el nostre rebuig a la proposta del consorci pels següents motius:
 1. No respon al model d’Escola Pública de qualitat que creiem que compartim amb el Consorci d’Educació de Barcelona.
 2. Agreuja la deficient distribució urbanística en relació als centres educatius de l’Esquerra de l’Eixample, tot concentrant dues escoles públiques, una escola concertada i una escola bressol en un mateix quart d’illa.
 3. Crea una escola nova deficitària i empitjora brutalment les condicions de vida d’una escola ja existent.
 4. No és coherent amb el canvi de model educatiu que el CEB diu que vol impulsar i que compartim.
 5. És tècnicament una proposta de mínims. Les instal·lacions, després de la seva adequació, amb prou feines acompliran els mínims establerts per a la construcció de nous centres docents públics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. La proposta està molt lluny de ser adient.
 6. Suposa una despesa econòmica desorbitada (quasi 4 milions d’euros).
 7. Fa anys que els l’Escola Mallorca i l’EBM Londres reclamen poder fer ús d’aquest espai abandonat i vergonyosament buit que les administracions han deixat deteriorar mentre ambdues escoles patien una evident manca d’espais necessaris per desenvolupar adequadament els seus projectes educatius. El mateix CEB ha reconegut en una carta enviada a l’Escola Mallorca l’any 2010 que el centre patia una manca d’espais que s’agreujaria encara més a partir de 2015.
 8. Les obres d’adequació de l’edifici dificultaran el correcte funcionament dels dos centres i perjudicaran la salut dels nostres infants. L’edifici que es troba dins del recinte de l’Escola Mallorca i l’EBM Londres haurà de suportar un mínim de dos anys d’obres que necessàriament coincidiran amb el curs escolar. Un fet inassumible en un entorn tan sensible.
Per tot això:
 1. Demanem que suspengui de manera immediata i definitiva el procés d’adequació i canvi d’ús de l’edifici annex en un centre d’educació Infantil i Primària.
 2. Volem ser part activa en la presa de decisions que afectin el futur dels nostres fills i del barri de manera important.
 3. Demanem que el CEB respongui a aquestes demandes històriques i no perjudiqui la qualitat de la vida escolar de les l’Escola Mallorca i l’EBM Londres amb l’ús definitiu que se li doni a l’edifici.
 4. Exigim que es prioritzi l’opció de destinar l’ús de l’espai del nou edifici en benefici d’aquests dos centres i compatibilitzar-ho amb un equipament públic per a tot el barri.
Us preguem a tots que us uniu al cercavila i als diferents actes per reivindicar amb força la nostra posició. Junts fem Escola!  
Categories