12/03: Excursió familiar al Montcau

Publicat el Mon 13/02/2023
excursió familiar

Des del Grup Excursionista Mallorca us proposem una nova excursió familiar per a aquest segon trimestre: pujar al cim del Montcau, a la serra de Sant Llorenç del Munt. Amb una altitud de 1.057 metres, el Montcau és la segona muntanya més alta del massís i ofereix unes esplèndides vistes panoràmiques de la plana del Bages, Montserrat i els Pirineus. La data prevista de l'activitat és el diumenge 12 de març. 

 

El Montcau està situat al nord de la ciutat de Terrassa. L'accés s'haurà de realitzar amb vehicles particulars, però mirarem d'organitzar un sistema perquè aquells qui no disposin de cotxe puguin utilitzar les places que quedin lliures en altres cotxes.

 

La caminada consistirà en una pujada de 2 o 3 quilòmetres per un camí ample en bon estat (més la mateixa longitud en el descens posterior), des del coll d'Estenalles fins al coll d'Eres, punt de reunió per al dinar amb pícnic. És, per tant, una excursió apta per a nens i nenes de l'etapa escolar d'infantil. Els de P3 i P4 potser necessitaran una mica d'ajuda, però no és una excursió llarga ni dura. 

 

L'ascensió al Montcau, molt proper al coll d'Eres, ja és una mica més difícil a causa del seu terreny pendent i rocós. Però en tot cas es tracta d'una variant totalment optativa que coincideix amb el coll d'Eres com a lloc comú de dinar amb tot el grup. 

 

Pròximament enviarem una altra comunicació amb detalls més concrets de l'excursió. Fins aviat!